Γερμανικά σε κίνηση 2014

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΚΑΙΤΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

  

     Την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014, υποδεχτήκαμε στο Σχολείο μας για τρίτη φορά το όχημα γερμανικού πολιτισμού Glossomobil στα πλαίσια του προγράμματος του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης "Γερμανικά σε κίνηση" ( DeutschinBewegung).

     Από τις υπεύθυνες καθηγήτριες του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης, κα Κάριν Βαβατζανίδη και κα Ευαγγελία Κακαλιά , οι μαθητές Γερμανικών του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν στοιχεία της Γερμανικής Γλώσσας και του Γερμανικού Πολιτισμού με τρόπο βιωματικό, μέσα από παιχνίδια, τραγούδια και ποικίλες πρωτότυπες δραστηριότητες.

     Το ίδιο απόγευμα από τις 18:00 ως τις 21:00, στο Σχολείο μας έλαβε χώρα σεμινάριο-Workshop για καθηγήτριες και καθηγητές της Γερμανικής Γλώσσας με θέμα "Δημιουργικό Εργαστήριο για τα Γερμανικά" ?Kreativwerkstatt f?r Deutsch? και εισηγήτρια την κα Καρίν Βαβατζανίδη του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης. Το σεμινάριο παρακολούθησαν ο Επίτιμος Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για τη Θεσσαλία, κ. Παπαρρίζος Γεώργιος καθώς και η Παιδαγωγική Σύμβουλος του Σχολείου, κα Μαγκαφά Βαρβάρα.