.-.

 

Αγαπητοί γονείς και παιδιά, χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

     Σας ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα στο σχολείο μας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 8/1/2021 σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, διαδικτυακά μέσω Webex.
     Το  ωρολόγιο πρόγραμμα και οι διευθύνσεις Webex των εκπαιδευτικών παραμένουν ως είχαν.

Ευχόμαστε υγεία και καλή πρόοδο.

                                                                  

 

Χρόνια πολλά και καλή Χρονιά!!!  

kalanta 

ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ισχύει από Τετάρτη 18/11/2020

    Η έναρξη των μαθημάτων είναι 08:30πμ. Οι διδακτικές ώρες έχουν διάρκεια 40 λεπτά και το κάθε διάλειμμα 10 λεπτά.


1η    08:30 - 09:10
2η    09:20 - 10:00
3η    10:10 - 10:50
4η    11:00 - 11:40
5η    11:50 - 12:30
6η    12:40 - 13:20
7η    13:30 - 14:10

 

     Η σύνδεση στο κάθε μάθημα γίνεται αφού πρώτα έχετε συνδεθεί στο διαδίκτυο. Ο μαθητής του κάθε τμήματος συμμετέχει στα δικά του μαθήματα πατώντας το όνομα του αντίστοιχου καθηγητή τη συγκεκριμένη ώρα με βάση το πρόγραμμα που βλέπετε παραπάνω. 

      Οι απουσίες των μαθητών θα καταγράφονται κανονικά.

Καλή αρχή.

 Ο Διευθυντής

Βαρνάβας Γεώργιος

 

 

 

Ψηφιακά Μαθήματα του 4ου Γυμνασίου Βόλου     eclass 

      Στον σύνδεσμο https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=2332 μπορείτε να μπαίνετε στα ψηφιακά μαθήματα του σχολείου μας. Καθημερινά θα εμπλουτίζεται και με νέα μαθήματα. Σε κάθε μάθημα που σας αφορά  θα κάνετε και  την αντίστοιχη αίτηση  εγγραφής με τους κωδικούς που βγάλατε στο sch Π.Σ.Δ

   "Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning "Einmal in Netz immer in Netz" (Μια φορά στο διαδίκτυο πάντα στο διαδίκτυο) που υλοποιείται φέτος στο σχολείο μας, διερευνάται η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους μαθητές κάθε συνεργαζόμενου σχολείου (σε Γερμανία, Πολωνία, Σλοβενία και Ελλάδα).

           Παρακαλούνται οι μαθητές του Σχολείου μας, εφόσον επιθυμούν, να διαθέσουν λίγα λεπτά για να συμπληρώσουν ανώνυμα το παρακάτω ερωτηματολόγιο:

            "Einmal in Netz immer in Netz" 

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας στην έρευνα!

 

 Τμήματα Ένταξης του 4ου Γυμνασίου Βόλου

Αγαπητοί γονείς

   Σας ενημερώνουμε ότι και φέτος  λειτουργούν στο σχολείο μας Τμήματα Ένταξης ( στελεχωμένα με Μαθηματικό και Φιλόλογο ) για την υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

   Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στη διεύθυνση του σχολείου ( 2421085714 )

 

Εγκύκλιος COVID 19

Στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου ο τίτλος «Σχολείο των Πολιτών»

         Ο τίτλος του «Σχολείου των Πολιτών», απονεμήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου, για την υποδειγματική και συστηματική δραστηριοποίηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους και για τη συνεργασία τους με κοινωνικούς εταίρους για την ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων κοινωνικής προσφοράς στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», το οποίο στοχεύει στην καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της συνείδησης ενεργού πολίτη στους μαθητές.

            Το σχολείο επί τέσσερα συναπτά έτη, υπό την αιγίδα του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» (εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιούν το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και το Ίδρυμα Λαμπράκη), έχει πραγματοποιήσει πληθώρα ενεργειών, δράσεων και συνεργασιών. Στόχος ήταν να εμφυσηθεί στους μαθητές η αξία και το ιδεώδες της ανθρωπιστικής προσέγγισης του κόσμου με αλτρουϊστική νοοτροπία. Τα επιτεύγματά τους υπήρξαν σπουδαία: λειτουργία «αίθουσας αλληλεγγύης» (η οποία μετράει 6 έτη «ζωής»), καλλιέργησαν κηπευτικά προϊόντα, συμμετείχαν στην καθαριότητα τοπικών ακτών, οργάνωσαν Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και διοργάνωσαν φιλανθρωπικά bazaar.

          Διαπιστώνοντας τα ζητήματα που απασχολούσαν τη σχολική τους κοινότητα λειτούργησαν ως ενεργοί πολίτες, ανέλαβαν πρωτοβουλίες αλλά και συνεργάστηκαν με διάφορους φορείς όπως η «Κουζίνα Αλληλεγγύης», η ενορία του Αγ. Τρύφωνος, ο Δήμος Βόλου, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Βόλου, ο Ερυθρός Σταυρός, το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, η Κιβωτός του Κόσμου, οι Άσπρες Πεταλούδες, η Πρόταση Ζωής, το δημόσιο ΙΕΚ Βόλου, το 23ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καθώς και με ιδιώτες χορηγούς.

        Το συντονισμό όμως των ενεργειών είχαν αναλάβει ο Διευθυντής του σχολείου κ. Βαρνάβας Γεώργιος (διάχυση ιδεών μέσα από ψηφιακά μέσα) η Υποδιευθύντρια κα Μόσιαλου Ελένη (που υπήρξε και η εισηγήτρια του προγράμματος ) καθώς και οι παρακάτω εκπαιδευτικοί κατά αλφαβητική σειρά: Γιάτσιου Αλεξάνδρα, Βλιώρας Αχιλλέας, Ηλιάδου Ιωάννα, Καραχρήστου Σταυρούλα, Κορωνίδου Ιωάννα, Μαλαμούλη Ευανθία, Μπεντίλα Μαρία, Παπαδημητρίου Κορνηλία, Σπανού Μαρία, Φωτεινοπούλου Βασιλική, Χαλαστάρα Ιουλία, Χατζηευφραιμίδη Ευαγγελία, Χρυσικού Ευαγγελία, Ψάρρας Χρήστος.

 

 

Πανελλήνιο Βραβείο YouSmile στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου

 

Πρώτο βραβείο στην κατηγορία ¨Μαθητές που βοήθησαν " στο πλαίσιο της δράσης YouSmile από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε το 4ο Γυμνάσιο Βόλου, μαθητές του οποίου έκαναν τους συμμαθητές τους να? χαμογελάσουν προσφέροντάς τους σε μηνιαία βάση απαραίτητα τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού. Το 4ου Γυμνάσιο Βόλου ξεχώρισε πανελλαδικώς και το σχολείο θα παρουσιάσει τη δράση του στο πλαίσιο των 4ων YouSmile Awards που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, μέσω της σελίδας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Facebook, αύριο, Τετάρτη 24 Ιουνίου, στη 1:30 το μεσημέρι.

Τα YouSmile Awards αποτελούν την κορύφωση της δράσης του YouSmile, της μαθητικής-εθελοντικής δράσης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που ως βασική αποστολή έχει την ενθάρρυνση και υποστήριξη των εθελοντικών πρωτοβουλιών και ενεργειών μαθητών.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» απευθύνθηκε σε σχολικούς συμβούλους πανελλαδικά ώστε να συγκεντρώσει όλες τις συμμετοχές από τα σχολεία όπου οι μαθητές (σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο) πραγματοποίησαν κάποια δράση που είχε θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.

Οι συμμετοχές φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και του συνακόλουθου κλεισίματος των σχολείων, έφτασαν τις 6.500 από 92 σχολεία! Στα 4 χρόνια διεξαγωγής των YouSmile Awards έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 17.000 μαθητές από 230 σχολεία.

Η ανάδειξη των 9 βραβευθέντων έγινε μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile!

Το πρώτο βραβείο απέσπασε το 4ο Γυμνάσιο Βόλου στην κατηγορία " Μαθητές που βοήθησαν ". Το σχολείο μάλιστα θα βραβεύσει ο ίδιος ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος, στο πλαίσιο της διαδικτυακής απονομής που θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Βόλου, Γιώργο Βαρνάβα, με πρωτοβουλία των ίδιων των μαθητών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, συγκεντρώνονται ανά τμήμα στο σχολείο τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης, ακόμη και βιβλία τα οποία σε μηναία βάση αποδίδονται σε μαθητές του σχολείου, των οποίων οι 12 οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Είναι μία δράση που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα που εκπονεί το σχολείο «Νοιάζομαι και Δρω» και στο πλαίσιο του οποίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια λειτουργεί αίθουσα αλληλεγγύης. Πρόκειται για μία αίθουσα στο σχολείο όπου συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης και διανέμονται με διακριτικό τρόπο σε όσους μαθητές έχουν ανάγκη.

Την προσπάθεια του σχολείου ενισχύει επίσης ο Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνα, ο Δήμος Βόλου μέσω του σχολικού κυλικείου αλλά και η Κουζίνα Αλληλεγγύης.

Υπεύθυνες καθηγήτριες για τις δράσεις είναι η υποδιευθύντρια Ελένη Μόσιαλου και οι Ιουλία Χαλαστάρα και Βασιλική Φωτεινοπούλου. «Είμαστε υπερήφανοι για τους μαθητές μας και ελπίζουμε η πράξη τους να βρει μιμητές», σημείωσε ο κ. Βαρνάβας.

Επικοινωνία: 2421085714

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.